Jeugdhonk Baarn

Een plek waar je als jongere tussen de tien en zeventien jaar kunt chillen, spelen en sporten, en waar je veilig terechtkunt met de problemen waar jij in je jonge leven tegenaan loopt. Dát is waar het Jeugdhonk Baarn om draait. Check voor de laatste activiteiten of nieuws onze socials van het Jeugdhonk op Facebook @jeugdhonkbaarn  en Instagram @jeugdhonkbaarn!

Jeugdhonk Baarn: voor én door jongeren

Het jeugdhonk is in 2017 opgestart, als initiatief tussen de gemeente Baarn en Nationaal Bureau Sport Stimulering. Het is een fysieke ontmoetingsplaats in de kantine van sv Baarn, waar activiteiten verzorgd worden voor én door Baarnse jongeren. Gedurende schoolweken, op dinsdag- en vrijdagmiddag, kunnen jongeren tussen de tien en zeventien jaar oud kosteloos terecht bij het jeugdhonk. In schoolvakanties zijn we ook op donderdag open! Tijdens openingstijden is er altijd een sportbegeleider vanuit Nationaal Bureau Sport Stimulering aanwezig.

“Een meerwaarde van het jeugdhonk vind ik dat ik hier veel mensen om me heen heb, waar ik anders in mijn eentje thuis zou zitten” – Een jongere die het jeugdhonk vaak bezoekt

In principe is het Jeugdhonk Baarn een plek voor jongeren om laagdrempelig ‘hun ding’ te doen. Dat varieert van chillen of gamen met vrienden tot sporten op de naastgelegen sportvelden. Vanuit het jeugdhonk organiseren we daarnaast allerlei activiteiten, zoals een game- en filmavond of een voetbaltoernooitje in de wijk. En ook verzorgen zo nu en dan lokale partijen uit de sport- en cultuursector leuke, vernieuwende activiteiten voor de jongeren van het jeugdhonk.

Afgelopen jaren hebben we bovendien gemerkt dat het jeugdhonk een plek is waar jongeren komen, die het thuis of op school wat lastiger hebben. Het jeugdhonk is een veilige haven voor hen, waar zij met leeftijdsgenoten en de sportbegeleiders van Nationaal Bureau Sport Stimulering kunnen praten. Ook dat is waarom het Jeugdhonk Baarn zo’n waardevolle aanwinst is gebleken in Baarn.

In de podcast van YoungkreatorsNL, die jongeren verbind in Soest, Soesterberg en Baarn met (online) content. Daar spreken jongeren Ruben en Kevin over het Jeugdhonk en hoe jongeren elkaar kunnen blijven ontmoeten met leuke activiteiten in Coronatijd. Zij komen regelmatig bij het Jeugdhonk en denken mee in de organisatie en activiteiten. Check de hele podcast hieronder.

Wie zijn de sportbegeleiders?

Hieronder stellen we graag de sportbegeleiders voor, die vanuit Nationaal Bureau Sport Stimulering het gezicht vormen van het jeugdhonk.

Valentijn

“Hoi, ik ben Valentijn Donk! Geboren in Baarn, woonachtig in Zeist en buurtsportcoach bij Nationaal Bureau Sport Stimulering. Naast mijn werk als coördinator en begeleider van het jeugdhonk, organiseer ik sportdagen en bied ik toffe sport- en spelactiviteiten aan op basisscholen en BSO’s. Ik heb een sportief karakter en draag dit graag over op de jeugd!”

Charro

“En ik ben Charro Mooy, afkomstig uit de buurt van Zwolle en gymdocent in Baarn. Dat lesgeven doe ik vier dagen in de week aan basisschoolkinderen. Verder ben ik coördinator voor de sportkampen van Sportivun, een initiatief van Nationaal Bureau Sport Stimulering, en Sociaal Cultureel Werker. De combinatie tussen jongerenwerk en sport vind ik enorm uitdagend. En daar maak ik dan ook werk van!

LIANNE

Hoi! Ik ben Lianne Berden en ik kom oorspronkelijk uit Roermond. Ik woon nu in Utrecht en werk bij NBSS als jongerenwerker bij het jeugdhonk in Baarn en Bunschoten. Daarnaast ben ik bezig met een project over sport en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het inzetten van sport zodat jongeren zichzelf verder kunnen ontwikkelen, vind ik het meest waardevolle wat er is!

Zien we jou binnenkort ook op het jeugdhonk?