Sportclub Bunschoten: niets houdt je tegen

Sportclub Bunschoten: niets houdt je tegen

Door: Jelle Honing

Laat kinderen extra bewegen op school. Dat is het advies van de Nederlandse Sportraad, Onderwijsraad en Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, zo berichtte het Algemeen Dagblad en week terug. Meer beweegmomenten op een dag zorgen voor betere schoolresultaten. De gemeente Bunschoten is hier intensief mee bezig en zorgt er door middel van een sportclubje zelfs voor dat kinderen binnen het speciaal onderwijs kunnen sporten. Het artikel is geschreven voor nieuwsblad ‘de Bunschoter’.

Afgelopen schooljaar was voor het eerst dat ik de leiding had over een sportclubje in Bunschoten, dat ook dit jaar weer georganiseerd zal worden door Leonie Ebbes. Bij het sportclubje sporten verschillende kinderen met fysieke en/of mentale belemmeringen. Gedurende het jaar werken we stap voor stap aan het verbeteren van de motorische en mentale vaardigheden. Kinderen die door een fysiek ongemak denken dat ze nooit mee zullen kunnen sporten op het gemiddelde niveau, laten we ervaren dat dit op hun eigen manier echt wel mogelijk is en dat zij prima mee kunnen doen. En kinderen die het moeilijk vinden om samen met andere kinderen te spelen en sporten, laten we de mooie kanten van bewegen binnen een team ervaren.

Natuurlijk is dit verhaal niet zo romantisch als ik het misschien voor doe komen. Er zijn genoeg hobbels op de weg. Echter, wat opvalt is dat de kinderen bij het sportclubje steeds gemotiveerder raken als je ze het vertrouwen geeft. Ze kunnen na verloop van tijd voetballen in het voetbalteam waar vriendjes uit de buurt in spelen. Of turnen bij de turnschool, ondanks dat ze voorafgaand aan het sportclubje nog geen koprol konden maken. Zet dit af tegen het nieuws in het Algemeen Dagblad. Scholen wordt geadviseerd om extra beweegmomenten aan te bieden. Met het sportclubje verzorgen we al extra beweging en in dit geval zelfs voor een doelgroep die hinder ondervindt tijdens sporten of spelen. Dat de gemeente Bunschoten dit faciliteert voor haar inwoners is iets waar we blij mee en trots op kunnen zijn.

Bent of kent u iemand die het leuk zou vinden om mee te doen met het sportclubje? We sporten iedere woensdag, in twee groepen, van 15:00-15:45 en 15:45-16:30. Neem voor meer info over het sportclubje contact met Leonie Ebbes op, via leonie.ebbes@nbss.nl.

Jelle Honing

Jonathan Frinking

Sjohn van Gulik

Leonie Ebbes

Uitvoeringsteam sportbeleid gemeente Bunschoten

 

Geef een antwoord